De ‘VoadersChiro’ van Eine

De Vaderschiro "De VoadersChiro van Eine", bestaande uit de vaders van de chiroleden en de chiroleiding, is een deelvereniging van de chiro die zich inzet voor de chirojeugd van Eine.

 

De VoadersChiro werden opgestart in september 2008.  Onze lokalen zijn gelegen in de Serpentenstraat te Eine-Oudenaarde. Momenteel zijn we met zo'n 25 leden.  Het doel van de vaders is logistieke steun te geven aan de chiro Eine.

Jaarlijks organiseren we een aantal hoofdactiviteiten nl. een kamp, bloemschikken, koken, Bizonrock en een dropping  Daarnaast hebben we nog tal van nevenactiviteiten.

unnamed (1).jpg

 De voaders zijn niet onbekend voor de pers. Tal van krantenartikelen zijn reeds verschenen over ons.  Voor de bewegende beelden verwijzen we maar al te graag naar “ garage-TV.be”, waar reeds tal van reportages te zien zijn van ons.  De beelden werden opgenomen door de plaatselijke TV zender AVS.

In september 2009 zijn we gestart met de organisatie van een heus “Rockfestival”. Het festival gaat door onder de naam Bizonrock, welke verwijst naar de Bizonbrug die eigen is aan Eine. Dankzij de sponsors kunnen we de ingang op ons festival gratis houden.  De 10de editie van Bizonrock zal doorgaan op 1 september 2018. Na drie succesvolle edities in de Nestor de Tièrestraat keren we voor deze feesteditie terug naar het gekende Ohioplein in Eine.